Pożywne, bo naturalne

Żywność naturalna ma zdecydowaną przewagę nad tym, co bazuje w dużej mierze na składnikach wysoko przetworzonych, a nierzadko syntetykach. Oczywiście większościowy udział we wszystkich zjadanych przez nas produktach mają składniki pochodzące z natury, ale to jak zostały potraktowane na etapie produkcji nie pozostaje bez wpływu na jakość jedzenia i na to, czy jest ono zdrowe dla naszego organizmu.

W naszym interesie leży, aby spożywać jak najwięcej naturalnej, a więc nieprzetworzonej żywności. Mowa tu o mięsie, jarzynach i owocach, a także zbożach i nabiale.

Im mniej dodatków, polepszaczy i wypełniaczy, tym lepiej. Jeśli sięgamy po sery, niech będą to wysokiej jakości produkty, które swój wygląd oraz walory smakowe zawdzięczają tradycyjnym metodom.

To samo tyczy się jakże cenionych przez Polaków wędlin, wśród których mamy wybitne przykłady sztuki masarskiej, jak i marnej jakości wypusty, nastrzykiwane wodą i białkiem sojowym. Zwracajmy na to uwagę, aby jeść mądrze i zdrowo.

Nasz organizm odwdzięczy się nam prędzej niż sądzimy.

nutrof total http://eretina.pl/choroby-siatkowki/